Η Ζακλίν κι ο Κωνσταντίνος είναι ένα ζευγάρι που αποδεικνύει έμπρακτα πως η αγάπη έχει τη δύναμη να ξεπερνά κουλτούρες και διαφορές. Εκείνη μια εντυπωσιακή Ελβετίδα κι εκείνος ένας γοητευτικός Έλληνας, με καταγωγή από το Λιβαδερό, λίγο πιο έξω από την Κοζάνη. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στην Ελβετία όπου ζούσαν και γρήγορα έγιναν ένα διαφορετικό ζευγάρι.

Ο γάμος τους στη Βασιλεία της Ελβετίας είχε τη μεγαλοπρέπεια που χαρίζει ως φόντο μια όμορφη και γραφική ευρωπαϊκή πόλη- συνδυασμένη ωστόσο με το συναίσθημα και την αυθεντικότητα που συναντά κανείς σε έναν ελληνικό γάμο. Πραγματοποιήθηκε ένα ηλιόλουστο μεσημέρι σε ένα Ναό, διακοσμημένο στο εσωτερικό του με τοιχογραφίες κι υπέροχες γύψινες λεπτομέρειες που μας εντυπωσίασαν από την πρώτη στιγμή. Η λιτότητα της διακόσμησης με τα άσπρα άνθη, έδινε έμφαση στην επιβλητικότητα του Ναού.

Η ακολουθία του γάμου ήταν πρωτόγνωρη για μας, αφού τελέστηκαν δύο ξεχωριστά μυστήρια. Πρώτα πραγματοποιήθηκε μια μεγαλοπρεπής καθολική τελετή κι έπειτα ακολούθησε μια κατανυκτική ορθόδοξη.

Αυτό που μας έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν η συγκίνηση του γαμπρού κατά την παράδοση της νύφης από τον πατέρα της. Τις καλύτερες εντυπώσεις όμως μας άφησαν κι η αφοσίωση κι η τρυφερότητα που διακρίναμε ανάμεσα στο ζευγάρι.

Η δεξίωση του γάμου έγινε στο επιβλητικό Grand Hotel Les Trois Rois, περιλαμβάνοντας ένα υπέροχο γεύμα κι ένα πάρτι, που πάντρευε αρμονικά την κομψότητα με το απαράμιλλο κέφι και τη διασκέδαση. Το ζευγάρι κι οι καλεσμένοι διασκέδασαν υπό τους ήχους της ξένης μουσικής κι έπειτα χόρεψαν με την ψυχή τους υπό τους ήχους της παραδοσιακής ελληνικής.

Κορυφαία στιγμή της δεξίωσης ήταν ένα βίντεο-έκπληξη με ευχές για το ζευγάρι, φτιαγμένο από φίλους και συγγενείς. Αν και τα λόγια τους ήταν σε μια γλώσσα άγνωστη σε εμάς, δεν αισθανθήκαμε την ανάγκη για μετάφραση: τα γέλια και τα δάκρυα που διακρίναμε στα πρόσωπα όλων γύρω μας, μας μετέφεραν αυτούσιο το νόημα των λέξεων.

Η φιλοξενία κι η θερμή υποδοχή που νιώσαμε από τη Ζακλίν, τον Κωνσταντίνο και τις οικογένειές τους ήταν ξεχωριστή, για αυτό κι από τότε κατέχουν ξεχωριστή θέση στο μυαλό και την καρδιά μας.


δειτε περισσοτερους γαμους