Ο γάμος τους στο γραφικό Βελβεντό, μακριά απ’ τον τόπο διαμονής τους, ήταν μια απόφαση και μια επιλογή συνειδητή για να τιμήσει η Τζένη τις ρίζες της και την οικογένειά της. Το να βλέπεις μια βαθιά δεμένη οικογένεια να απολαμβάνει τις στιγμές, να μοιράζεται έντονα τις χαρές της και να τις ζει με τρυφερότητα κι ενθουσιασμό, ήταν για μας κάτι που δε συναντάμε συχνά. Ήταν αληθινά ξεχωριστό!

Η προετοιμασία της νύφης έγινε στο σπίτι της οικογένειας, παρουσία των δικών της, συγγενών και φίλων, συνδυάζοντας τη φρεσκάδα της ηλικίας της με την ομορφιά της παράδοσης. Κι αυτό ήταν κάτι που έγινε με φυσικότητα κι αυθεντικότητα. Το πηγαίο γέλιο της, εκπέμποντας μια ηρεμία και μια γαλήνη σε ολόκληρη την προετοιμασία, μας εντυπωσίασε. Κάθε στιγμή έμοιαζε για κείνη ιδιαίτερη. Όπως ιδιαίτερη ήταν κι η έκπληξη που ετοίμασε στον αδερφό και τον πατέρα της, προσφέροντάς τους τα μανικετόκουμπα που έφτιαξε ειδικά για εκείνους, θέλοντας να τους τιμήσει. Ήταν μια κίνηση μικρή και συμβολική, που όμως έκανε τη διαφορά. «Πάντα το κοριτσάκι σου», έγραφε το ένα μανικετόκουμπο για τον πατέρα της. Και το άλλο, έκανε το μήνυμα εικόνα, μέσα μια παλιά κοινή τους φωτογραφία απ’ την παιδική τους ηλικία. Λίγο νωρίτερα, η μητέρα της νύφης είχε λιβανίσει το νυφικό της κόρης της για καλοτυχία, κι ήταν μία ακόμη γλυκιά χειρονομία που εκφράστηκε μέσα από μια παλιά παράδοση-χωρίς όμως να μοιάζει καθόλου ξεπερασμένη στο σήμερα.

Η προετοιμασία του γαμπρού έγινε σε αντίστοιχο κλίμα γιορτής παρέα με συγγενείς και φίλους, τους ήχους παραδοσιακών οργάνων και μια σειρά αναφορών στη μητέρα του, την οποία είχε χάσει. Όμως, η Τζένη, για μια ακόμη φορά, είχε σχεδιάσει την έκπληξή της. Έτσι, λίγο πριν ξεκινήσει ο Λάζος για την εκκλησία, του παρέδωσε ένα γράμμα μέσω της αδερφής του, συγκινώντας τον βαθιά-εκείνον κι όλους εμάς γύρω του. Ωστόσο, η μεγαλύτερη έκπληξη δεν είχε κάνει ακόμα την εμφάνισή της-παρά αμέσως μετά. Ήταν μια κονκάρδα που του ετοίμασε η Τζένη με τη φωτογραφία της μητέρας του, για να τη βάλει στο πέτο του σακακιού του και να αισθάνεται κοντά του την παρουσία της.

Η τελετή του γάμου πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, σ’ ένα κλίμα κατάνυξης. Η διακόσμηση ήταν ρομαντική και καλαίσθητη, κινούμενη στους τόνους του λευκού, του ιβουάρ, του ροζ, φωτισμένη με νότες χρυσού. Η δεξίωση ακολούθησε στο Κτήμα Ζανδέ, στη λίμνη Πολυφύτου-με την υπέροχη θέα της λίμνης στο βάθος να εναρμονίζεται απόλυτα με μια ρομαντική και κομψή διακόσμηση-όπου συγγενείς και φίλοι διασκέδασαν μέσα από ένα πάρτι σύγχρονο συνδυασμένο αρμονικά με τους ήχους της παράδοσης.

Η next day φωτογράφηση του ζευγαριού πραγματικά ξεπέρασε τις προσδοκίες μας! Πραγματοποιήθηκε γύρω από τη λίμνη Πολυφύτου, με το νερό στο φόντο να διαμορφώνει το ιδανικό σκηνικό για μια ρομαντική φωτογράφηση. Συνεχίστηκε στον αμπελώνα Καλκούτα, με το οινοποιείο και τις σειρές των αμπελιών σκεπασμένες με κληματόφυλλα, να συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό. Και κατέληξε στο «Σκεπασμένο», ένα τοπίο ειδυλλιακό, με το ζευγάρι να συνεχίζει την περιπλάνησή του ανάμεσα στα πλατάνια, υπό τους ήχους του νερού απ’ τα ρυάκια και τους καταρράκτες. Οι δυο τους αφέθηκαν στις στιγμές, μπαίνοντας στη λίμνη, κι απόλαυσαν τη μαγεία του δάσους και του παραμυθένιου αυτού σκηνικού.ΔΕΙΤΕ περισσοτερους γαμους